Houten tuindeur met roedes

Glasroedes en wienersprossen

Als je in een wat ouder dorp of stad komt, kom je ze regelmatig tegen. Oudere huisjes met kleine vierkantjes/ruitjes op de ramen. Deze kleine ruitjes op het glas heten roedes. Deze roedes werden vroeger gebruikt, toen het nog onmogelijk was om grote ramen te maken. Ze verdeelde de ramen op in kleinere vakjes zodat er genoeg ligt binnen kwam. Vaak zie je de roedes op oude boerderijen of oude grachten panden.

Tegenwoordig worden plakroedes vaak op het raam geplaatst om de uitstraling van een pand klassiek te maken. Dit heeft dus geen functioneel doel, maar wordt vooral geplaatst voor de unieke uitstraling.

Verschillende vakverdelingen op je raam

Met onze roedes kun je kiezen uit verschillende vakverdelingen op je kozijn. Bij elk product heb je de keuze uit een aantal keuzes. Bepaal het aantal horizontale vakken en het aantal verticale vakken. Door de juiste vakverdeling te kiezen kun je het aanzicht van je huis flink veranderen.

Welke kleur zijn de plakroedes?

De plakroedes krijgen altijd de zelfde kleur als het kozijn. Dit geeft de mooiste uitstraling van je huis. Je kunt kiezen uit 3 kleuren. De kleuren zijn; crème (ral 9001), lichtgrijs  (ral 7030) en antraciet (ral 7016).

Wat zijn wienersprossen?

Als we het raam onderverdelen in meerdere vakken doen we dat dus met wienersprossen in het glas, en plakroedes op het glas. Wienersprossen zijn ijzeren randen in het glas. Als het de plakroedes overheen vallen, lijkt het alsof het glas echt uit meerdere vakken bestaat.

Dus wil jij je huis een unieke uitstraling jaren 30-uitstraling of boerderij-uitstraling geven? Dan zijn wienersprossen eventueel iets voor jou!

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.