• Product uit eigen fabriek
  • Altijd 7 jaar garantie
  • Politiekeurmerk

Draaikiepramen

Onze draaikiepraam kozijnen worden gemaakt van mahonie. Alle draaikiepramen hebben naar binnen draaiende en kiepende ramen. Omdat het raam naar binnen draait, kun je beide zijden van het raam makkelijk onderhouden en schoonmaken. Met het draaikiepsysteem kun je in twee verschillende standen de ruimte ventileren. Alle bovenstaande ramen zijn draaikiepsystemen. Je kunt ook kiezen voor draairamen of kiepramen.

Veelgestelde vragen

Ontvang ik een technische tekening?

Jazeker! Je ontvangt binnen 24 uur een technische tekening met alle informatie die je nodig hebt. Onze experts hebben al goed gekeken of je de juiste zaken hebt ingevuld. Maar kijk zelf ook nog even of het bestelde kozijn precies is wat je zoekt. Geef eventuele aanpassingen aan ons door. Ben je helemaal tevreden? Dan keur je de technische tekening goed. De productie van je nieuwe kozijnen wordt nu in gang gezet.

Wat is de levertijd?

Heb je de technische tekening goedgekeurd? Dan duurt het gemiddeld 6 (werk)weken voordat je de bestelling ontvangt. Wij nemen altijd ruim van te voren contact met je op, om een afspraak te maken voor de levering. En één week vóór de levering bellen we je nog even om een specifieke tijd af te spreken. Zo is alles helemaal duidelijk voor je. En je hoeft je geen zorgen te maken over de leverkosten. Onze kozijnen worden gratis thuisgeleverd!

Kan ik een product op maat bestellen?

Ja, dat kan! Je vult eerst alle vragen in bij jouw gewenste product. Zet dit product in de winkelmand en ga naar de afrekenpagina. Heb je nog andere aanpassingen? Noteer bij de bestelnotities welke aanpassingen je graag nog meer wil. We adviseren om dan op de afrekenpagina te kiezen voor “Offerte aanvragen”. Binnen 48 uur ontvang je een aangepaste prijs. Heb je toch al betaald? Dan berekenen we het verschil voor je.

Kan ik een offerte aanvragen?

Ja, dat kan zeker! Staat je gewenste product niet op onze webshop? Ook dan kun je een offerte aanvragen. Maak een schets van het kozijn dat je nodig hebt. Zet hier ook de benodigde maten en eventuele andere wensen bij. Ga naar onze offerte op maat pagina (https://houtenkozijnonline.nl/offerte-op-maat/) en vul het formulier in. Binnen 48 uur ontvang je een aangepaste offerte.

Voordelen van draaikiepramen

Het belangrijkste voordeel van een draaikiepraam is dat het raam op twee standen open gezet kan worden: op kiepstand en op draaistand, beide naar binnen toe. Hierdoor kun je eenvoudig je huis ventileren zonder dat het raam direct helemaal open gezet hoeft te worden. Een ander voordeel is dat een inzethor en een draaikiepraam heel goed samengaan. Je plaatst inzettenhorren heel eenvoudig in een draaikiepraam doordat ze tussen de kozijnen geklemd worden. Daarnaast kunnen alle draaikiepramen van Houten Kozijn Online volledig op maat gemaakt worden. Genoeg redenen dus om eens een draaikiepraam te overwegen voor jouw woning.

Inzethorren voor draaikiepramen

Voor elk draai- en kiepraam kan een inzethor op maat worden gemaakt. Hierdoor kun je dus jouw raam helemaal open zetten om te ventileren, zonder dat je last hebt van insecten en ander ongedierte. Voor elk kiep kantelraam kunnen we een passende inzethor aanleveren. De draaikiep ramen worden dan voorzien van een inklemhor. Deze hoeft niet met schroeven gemonteerd te worden.

draaikiepraam-open-r
2-vaks-draaikiepraam-bovenlicht-open

Gratis beslag voor jouw draaikiepraam

Het raam kan op twee verschillende ventilatiestanden vastgezet worden: kiep- en draaistand. Dit doe je met een ‘kierstandhouder’ voor je kiepraam. Hierdoor kun je jouw houten draaikiepraam op zomer- en winterstand zetten. Het beslag van je draaikiepraam wordt voorzien van beslag (een slot) met het Politiekeurmerk. Dit zorgt ervoor dat je het raam veilig kunt sluiten en wordt gratis meegeleverd bij jouw bestelling.

Hebben alle draaikiepramen een zomer- en winterstand?

Elk draai kiepraam heeft een grote opening voor de zomer en een kleine opening voor de winter. Het klopt dus dat draai kiepramen zowel een zomer- als winterstand hebben.

Verschillende glassoorten voor naar binnen draaiende ramen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten glas in je kozijn en raam. Zo bepaal je eerst of je HR++ glas (dubbel glas) of HR+++ glas (triple glas) wil. Dubbel glas is het goedkoopste, maar triple glas isoleert beter. Het glas in onze kozijnen wordt altijd vanuit binnen geplaatst. Vervolgens bepaal je of je gelaagd glas wil. Dan wordt er een dun laagje folie op het glas geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het glas niet versplinterd als het breekt. Je kan deze folie aan de binnenkant en de buitenkant van het glas plaatsen.

Kiep-kantelraam, kantel kiepraam of kiep draai raam?

In de volksmond hebben draaikiepramen verschillende namen. Denk aan kantel kiep ramen, kiep kantel ramen, of een draaikiep raam en kozijn van hout. Dit zijn in feite allemaal andere benamingen voor dezelfde soort ramen, namelijk draaikiepramen. Het is mogelijk om een draaikiepraam in een bestaand kozijn te plaatsen, maar meestal wordt er een compleet nieuw houten draaikiepraam inclusief kozijn geplaatst. Wil je een kozijn met naar binnen draaiend raam laten plaatsen? We adviseren je graag over een geschikte monteur in de buurt.

Raam met draai- en kiepfunctie

Om tocht en geluidshinder te voorkomen is het raam rondom voorzien van een Deventer kaderprofiel. Zo bespaar je uiteindelijk flink op je energierekening en ben je minder kosten kwijt aan de verwarming van je woning.

Meer weten? Bel of mail ons voor meer informatie.

Welk glas heb ik nodig?