• Product uit eigen fabriek
  • Altijd 7 jaar garantie
  • Politiekeurmerk

Draairamen

De draairamen van Houten Kozijn Online worden van hoogwaardig mahoniehout gemaakt. Dit is een duurzame en stevige houtsoort met een prachtige warme uitstraling. De ramen draaien naar buiten en zijn voorzien van Habo-sluitingen en sluitkommen. Deze voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk, wat betekent dat het voor inbrekers moeilijk is om binnen te komen. Een veilige gedachte! Onze draairamen worden inclusief beslag en slot geleverd. Ze kunnen dus direct geplaatst en gemonteerd worden.

Veelgestelde vragen

Ontvang ik een technische tekening?

Jazeker! Je ontvangt binnen 24 uur een technische tekening met alle informatie die je nodig hebt. Onze experts hebben al goed gekeken of je de juiste zaken hebt ingevuld. Maar kijk zelf ook nog even of het bestelde kozijn precies is wat je zoekt. Geef eventuele aanpassingen aan ons door. Ben je helemaal tevreden? Dan keur je de technische tekening goed. De productie van je nieuwe kozijnen wordt nu in gang gezet.

Wat is de levertijd?

Heb je de technische tekening goedgekeurd? Dan duurt het gemiddeld 6 (werk)weken voordat je de bestelling ontvangt. Wij nemen altijd ruim van te voren contact met je op, om een afspraak te maken voor de levering. En één week vóór de levering bellen we je nog even om een specifieke tijd af te spreken. Zo is alles helemaal duidelijk voor je. En je hoeft je geen zorgen te maken over de leverkosten. Onze kozijnen worden gratis thuisgeleverd!

Kan ik een product op maat bestellen?

Ja, dat kan! Je vult eerst alle vragen in bij jouw gewenste product. Zet dit product in de winkelmand en ga naar de afrekenpagina. Heb je nog andere aanpassingen? Noteer bij de bestelnotities welke aanpassingen je graag nog meer wil. We adviseren om dan op de afrekenpagina te kiezen voor “Offerte aanvragen”. Binnen 48 uur ontvang je een aangepaste prijs. Heb je toch al betaald? Dan berekenen we het verschil voor je.

Kan ik een offerte aanvragen?

Ja, dat kan zeker! Staat je gewenste product niet op onze webshop? Ook dan kun je een offerte aanvragen. Maak een schets van het kozijn dat je nodig hebt. Zet hier ook de benodigde maten en eventuele andere wensen bij. Ga naar onze offerte op maat pagina (https://houtenkozijnonline.nl/offerte-op-maat/) en vul het formulier in. Binnen 48 uur ontvang je een aangepaste offerte.

Beslag op onze draairamen wordt gratis meegeleverd

Al onze draairamen worden geleverd met een geïntegreerde remschaar, waardoor het raam op verschillende ventilatiestanden vastgezet kan worden. Het beslag van je draairaam wordt voorzien van beslag (handvat met slot) met het Politiekeurmerk. Zo kun je het raam veilig sluiten. Dit wordt standaard gratis meegeleverd met je bestelling. Overigens kun je ook voor kiepramen en draai-kiepramen bij ons terecht.

Ruime keuze uit glassoorten voor jouw draairaam

Je kunt voor jouw draairaam van hout verschillende soorten glas kiezen. Zo bepaal je eerst of je HR++-glas (dubbel glas) of HR+++-glas (triple glas) wilt. Beide hebben hun voor- en nadelen. Zo is dubbel glas goedkoper dan triple glas, maar het isoleert iets minder goed. Triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde maar dit is wel de duurste glassoort. Het hangt dus van jouw wensen af welke glassoort het beste geschikt is voor jou.

Wel of geen gelaagd glas?

Na het kiezen van de glassoort bepaal je of je gelaagd glas wil plaatsen voor jouw draai ramen. Bij gelaagd glas wordt er een dun laagje folie op het glas geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het glas niet versplinterd als het breekt. Weet je niet zeker of je wel of geen gelaagd glas nodig hebt? Kijk dan eens op deze pagina:  https://houtenkozijnonline.nl/welk-glas-heb-ik-nodig/. Hier staat precies beschreven wanneer je gelaagd glas moet plaatsen. Je kan deze folie aan de binnenkant en de buitenkant van het glas plaatsen, dit heet tweezijdig gelaagd glas. Dit is bijvoorbeeld aan te raden als je kleine kinderen hebt en je het glas extra wilt beveiligen. Het glas in onze hardhouten kozijnen wordt overigens altijd vanuit binnen geplaatst (binnenbeglazing). Dit wordt preventief gedaan om inbraak te voorkomen.

Voordelen van een naar buiten draaiend raam

Een naar buiten draaiend raam heeft verschillende voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld praktisch zijn als je beperkte ruimte rondom jouw kozijn hebt. Bijvoorbeeld vanwege de inrichting van een kamer of vensterbank. Of omdat de ruimte relatief klein is om een draairaam in te plaatsen. Een draairaam draait altijd naar buiten. Een draaikiepraam draait altijd naar binnen. Ook kun je een vast raam naar een draairaam omzetten als je extra ventilatiemogelijkheden wilt creëren voor jouw woonruimte. Een ander voordeel van een draairaam is dat deze in iedere ruimte te plaatsen is. Bovendien maken we elk naar buiten draaiend raam geheel op maat. Hierdoor past deze dus altijd perfect bij jouw woning.

Extra isolerend kozijnprofiel

Om tocht en geluidshinder te voorkomen, is het draairaam rondom voorzien van een Deventer-kaderprofiel. Hiermee bespaar je flink op je energierekening, want het is de ideale bescherming tegen tocht langs ramen en deuren.

Kies voor kwalitatief hoogwaardige draairamen

Het bestellen van je draairamen is heel gemakkelijk via onze webshop. Je kunt in slechts een paar stappen al je voorkeuren doorgegeven voor de draai ramen. Betalen doe je veilig online via iDeal, Bancontact/Mister Cash of Creditcard. Heb je nog vragen of een speciaal verzoek? Laat dit ons dan weten via onze online chat, bel naar 0162-435278 of stuur ons een e-mail via info@houtenkozijnonline.nl.