Welk glas heb ik nodig?

Bij het bestellen van je kozijnen heb je de keuze uit verschillende glassoorten. Elke glassoort heeft andere eigenschappen, voordelen en nadelen. Voor elke toepassing gebruiken we een ander soort glas. We helpen je graag bij het kiezen van je glassoort.

Kies je dubbel glas (HR++) of triple glas (HR+++)?

Het verschil in dubbel en triple glas bestaat uit het aantal lagen glas. Bij dubbel glas zijn er 2 lagen glas, met hiertussen een luchtkamer. Bij triple glas bestaat het glas uit 3 lagen glas, met hiertussen 2 luchtkamers.

 • HR++ glas is een stuk goedkoper in de aanschaf.
 • Maar uiteraard isoleert HR+++ glas veel beter dan HR++ glas.
 • HR+++ glas is dikker en houdt daarom meer warmte binnen. En uiteindelijk bespaar je dus veel geld op je energierekening.

– HR++ glas kies je dus als je wil besparen op de aanschafprijs.
– HR+++ glas kies je als je wil besparen op de energierekening.

Wat is gelaagd glas?

Bij gelaagd glas wordt er een dun laagje folie op het glas geplakt waardoor het glas niet uit elkaar springt als hij breekt. Gelaagd glas kies je dus als je snel door het glas heen kunt vallen.

Welk glas heb ik nodig?

Welk glas heb ik nodig

Extra informatie over de glaskeuze

Ik heb een deurkozijn, tuindeur of schuifpui. Wat voor soort glas kies ik?

Bij deurkozijnen, schuifpuien en tuindeuren kies je voor 2-zijden gelaagd glas. Je plaatst ze vaak op de grond waardoor je er aan beide kanten makkelijk doorheen kunt vallen.

Ik heb een raamkozijn. Wat voor soort glas kies ik?

Bij kozijnen hangt het soort glas af van een aantal factoren. Hieronder nemen je we mee in de juiste keuze.

 • Bij raamkozijnen die hoger dan 85 cm van de grond worden geplaatst, kun je ‘niet-gelaagd’ glas bestellen. De kans dat je hier doorheen valt is namelijk minimaal. Je meet hierbij vanaf de vloer tot en met de onderzijde van het kozijn.
 • Bij raamkozijnen die lager dan 85 cm van de grond worden geplaatst, bestel je wel gelaagd glas. Nu heb je nog de keuze uit 1-zijde of 2-zijden gelaagd glas.
  • Wordt het raamkozijn op de begane grond geplaatst? Dan kun je er aan beide kanten doorheen vallen. En dus bestel je 2 zijden gelaagd glas. Het raam is dan aan beide zijden gelaagd.
  • Wordt het raamkozijn op de 1e of de 2e verdieping (of hoger) geplaatst? Dan kun je er vanaf buiten niet doorheen vallen. Dus dan bestel je 1-zijden gelaagd glas. Het glas wordt dan aan de binnenzijde gelaagd, en aan de buitenzijde niet.
  • Wordt het raamkozijn op de 1e of de 2e verdieping (of hoger) geplaatst bij een balkon. Dan kun je er vanaf buiten wel doorheen vallen. Dus dan bestel je 2-zijden gelaagd glas.

Kom je er nog niet helemaal uit? We helpen je graag via chat, telefoon of e-mail.

Welk glas heb ik nodig?