• Product uit eigen fabriek
  • Altijd 7 jaar garantie
  • Politiekeurmerk

Vaste raamkozijnen van hout

Wil jij een vast raam plaatsen? Dan ben je bij Houten Kozijn Online aan het juiste adres. Wij leveren diverse vast glas kozijnen inclusief raam voor een voordelige prijs. Bestellen doe je heel eenvoudig online. Wij leveren het raam inclusief glas vervolgens netjes op de afgesproken datum bij jou thuis af.

Veelgestelde vragen

Ontvang ik een technische tekening?

Jazeker! Je ontvangt binnen 24 uur een technische tekening met alle informatie die je nodig hebt. Onze experts hebben al goed gekeken of je de juiste zaken hebt ingevuld. Maar kijk zelf ook nog even of het bestelde kozijn precies is wat je zoekt. Geef eventuele aanpassingen aan ons door. Ben je helemaal tevreden? Dan keur je de technische tekening goed. De productie van je nieuwe kozijnen wordt nu in gang gezet.

Wat is de levertijd?

Heb je de technische tekening goedgekeurd? Dan duurt het gemiddeld 6 (werk)weken voordat je de bestelling ontvangt. Wij nemen altijd ruim van te voren contact met je op, om een afspraak te maken voor de levering. En één week vóór de levering bellen we je nog even om een specifieke tijd af te spreken. Zo is alles helemaal duidelijk voor je. En je hoeft je geen zorgen te maken over de leverkosten. Onze kozijnen worden gratis thuisgeleverd!

Kan ik een product op maat bestellen?

Ja, dat kan! Je vult eerst alle vragen in bij jouw gewenste product. Zet dit product in de winkelmand en ga naar de afrekenpagina. Heb je nog andere aanpassingen? Noteer bij de bestelnotities welke aanpassingen je graag nog meer wil. We adviseren om dan op de afrekenpagina te kiezen voor “Offerte aanvragen”. Binnen 48 uur ontvang je een aangepaste prijs. Heb je toch al betaald? Dan berekenen we het verschil voor je.

Kan ik een offerte aanvragen?

Ja, dat kan zeker! Staat je gewenste product niet op onze webshop? Ook dan kun je een offerte aanvragen. Maak een schets van het kozijn dat je nodig hebt. Zet hier ook de benodigde maten en eventuele andere wensen bij. Ga naar onze offerte op maat pagina (https://houtenkozijnonline.nl/offerte-op-maat/) en vul het formulier in. Binnen 48 uur ontvang je een aangepaste offerte.

Hoe werkt een vast raamkozijn bestellen?

Kies de gewenste maten, kleur, ramen en de glassoort en bestel deze online. Wij zorgen voor de rest! Je ontvangt na jouw bestelling altijd een technische tekening ter controle, dus je kunt jouw bestelling altijd nog een keer controleren. Pas na jouw akkoord starten we met de productie en maken we jouw raamkozijn helemaal naar wens op maat. Je kunt overigens ook hele mooie kiepramen en draaikiepramen bestellen.

Vast raamkozijn van hout op maat

In tegenstelling tot draairamen hebben vaste kozijnen geen draaiende delen. Het kozijn is gemaakt van hout en bevat uitsluitend een kozijn met vast glas erin. Vast glas kozijnen worden vaak gebruikt voor woonkamers, badkamers en slaapkamers. Ook voor bedrijfspanden zijn deze ramen zeer geschikt. Ben je op zoek naar een vast houten raamkozijn, dan zijn er veel verschillende varianten waar je uit kan kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een vast raam met ventilatierooster bestellen of een extra groot vast raam tot 3000 mm breed en 2600 mm hoog. Wij maken vrijwel ieder ontwerp op maat. Heb je dus een speciale afmeting nodig? Vraag dus gerust naar de mogelijkheden als jouw afmeting er niet bij staat.

Vast kozijn van hout met een of meer vakken bestellen

De meeste modellen vast glas kozijnen bestaan uit 1 of 2 vakken. Maar ook een uitgebreid kozijn met 3 of meer vakken is mogelijk. Als je kiest uit meerdere vakken, bepaal je helemaal zelf of deze boven elkaar (verticaal) of naast elkaar (horizontaal) geplaatst worden. We hebben dus voor iedereen het juiste vast glas kozijn.

Een vast kozijn van hout naast een raam of deur?

Een vast glas kozijn heeft ook vaak een bovenlicht (bovenraam) of zijlicht (zijraam). Dit zie je regelmatig bij tuindeuren. Maar ook bij een draaikiepraam of een draairaam wordt vaak een vast glas kozijn toegevoegd. In dat geval kan 1 deel van het kozijn wel open, en het vaste glas kozijn blijft gesloten.

Kozijn met vast glas: maximaal rendement met HR++- of HR+++-glas

Onze kozijnen worden uitgerust met HR++- of HR+++-glas. HR staat voor Hoog Rendement. Hoe meer plusjes er achter de HR staan, hoe beter het glas isoleert. Je kunt voor jouw kozijn kiezen uit de volgende soorten vast glas:

  • HR++-glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2)
  • HR+++-glas (ook wel triple glas genoemd): driedubbel glas met coating en edelgasvulling. (U-waarde ± 0.9)

Wij maken uitsluitend gebruik van dubbel glas en triple glas, omdat deze glassoorten de beste isolerende eigenschappen hebben.

houten kozijn vast raamkozijn

Inbraakwerend glas met valbeveiliging

Het glas wordt vastgezet door middel van stevige glaslatten aan de binnenzijde van je kozijn. Hierdoor is het kozijn inbraakwerend. Daarnaast worden alle kozijnen vanaf de eerste verdieping voorzien van valbeveiliging. Je hebt daarnaast nauwelijks onderhoud nodig om jouw glas in topconditie te houden. Het raam met vast kozijn is door het HR++- of HR triple glas extra goed geïsoleerd. Op warme dagen zorgt het ervoor dat je huis lekker koel blijft en op koude dagen houdt het de warmte binnen en de kou buiten. Zo zorg je voor maximale besparing van je energierekening en heb je geen last van geluidsoverlast.

Vragen? Wij helpen je graag!

In het bovenstaande overzicht vind je alle raamkozijnen met een vast raam van hout. In ons assortiment hebben we ook draairaam kozijnen en draaikiepraam kozijnen.