je woning verbouwen en geld overhouden. het kan

Geld overhouden en je woning verbouwen? Het kan!

Een woning verbouwen loopt vaak snel op in de kosten. Materialen kunnen duurder uitvallen en projecten lopen vaak vertraging op waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent. Wist je echter dat je geld kunt besparen door slim te verbouwen? Door strategisch je huis te verbouwen, verhoog je de woningwaarde én bespaar je op de lange termijn kosten.

Houten kozijnen renoveren of vervangen: een slimme start

Kozijnen vormen samen met je muren, dak en vloeren de basis van je huis. Wil je dus goedkoop je huis verbouwen, dan zijn kozijnen een uitstekende investering. Enerzijds omdat ze het uiterlijk van je huis enorm verbeteren, anderzijds omdat je woning hierdoor beter geïsoleerd wordt. Veel mensen kiezen voor renovatie van een kozijn door het hout te repareren, maar je kunt ook kiezen voor compleet nieuwe houten kozijnen. Het voordeel van nieuwe kozijnen plaatsen ten opzichte van houten ramen renoveren is dat je direct een compleet nieuw raam hebt dat nog vele jaren meegaat. Je hoeft dus niet eerst aan de slag om het hout van je oude kozijnen te renoveren en de ruimte in je woning is direct goed geïsoleerd. Daarnaast kan de resterende levensduur van oude kozijnen ervoor zorgen dat je op korte termijn weer moet renoveren en kosten voor onderhoud moet maken. En ook niet geheel onbelangrijk: het vervangen van kozijnen is vaak net zo duur en in sommige gevallen zelfs goedkoper dan de houten ramen renoveren.

houten kozijnen renoveren

Goedkoop je keuken of badkamer verbouwen of renoveren

Je keuken of badkamer goedkoop verbouwen is ook een goede manier om de waarde van je woning te verhogen zonder meteen een vermogen uit te geven. Gemiddeld kost een badkamer- of keukenverbouwing tussen de €3.500,- en €15.000,-. Je kunt dit zo duur maken als je zelf wilt, maar door op specifieke dingen te letten kun je de kosten wel goed beheersbaar houden en low budget je badkamer verbouwen. Is het bijvoorbeeld nodig om de complete badkamer te vervangen of zijn de wastafel en het bad nog goed? Je kunt in dat geval je badkamer renovatie goedkoop uitvoeren door alleen de tegels en vloer te vervangen. En kies niet voor de duurste tegels, maar voor een betaalbaar alternatief. Je kunt goedkoop je huis verbouwen door over bestaande tegels heen te schilderen, of door je oude houten (keuken)vloer op te schuren en deze opnieuw te lakken. Dit doet wonderen voor de uitstraling van je badkamer of keuken en je houdt de kosten voor de verbouwing laag.

goedkoop je keuken of badkamer renoveren

Zelf veel doen houdt de kosten voor je huis verbouwen laag

Slopen is niet moeilijk en dus iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen. Hiermee bespaar je direct op je uitgaven en dit kan tot wel duizenden euro’s oplopen. Daarnaast is het soms ook gewoon leuk om lekker met een sloophamer door het huis heen te gaan. Loop van tevoren wel even een rondje door het huis met je aannemer en vraag advies over wat je wel en absoluut niet moet slopen om ‘verrassingen’ te voorkomen. Ook het assisteren bij werkzaamheden zoals de renovatie van een kozijn van hardhout kan je geld schelen.

Goedkoop verbouwen algemene tips

  • Een goede planning is key. Door vooraf je verbouwing te plannen, heb je duidelijke deadlines voor jezelf en weet je wanneer welke werkzaamheden afgerond moeten zijn voor een optimale doorloop.
  • Vergelijk offertes. Online aanbieders bieden vaak net zulke goede producten als stenen winkels. Let wel op dat je kiest voor een specialist binnen de branche.
  • Kies voor duurzame materialen. Houten kozijnen zijn bijvoorbeeld net zo duurzaam als kunststof kozijnen en je kunt ze makkelijk onderhouden.
  • Investeer in producten en materialen die je energierekening verlagen. Zo houd je op lange termijn meer over aan je verbouwing.

Verhoog je woningwaarde met nieuwe kozijnen en andere strategische investeringen

Een woning verbouwen en toch geld overhouden is dus zeker mogelijk. Door slim te kiezen voor projecten zoals de renovatie of het vervangen van houten ramen of een goedkope keukenverbouwing, kun je zowel de waarde van je huis verhogen als op lange termijn besparen. Met de juiste aanpak en planning wordt jouw verbouwingsproject zowel kostenefficiënt als waardeverhogend voor je huis!

hogere woningwaarde door nieuwe kozijnen

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.