Oud huis opknappen? Begin met je kozijnen!

Oud huis opknappen? Begin met je kozijnen!

Heb je een oud huis gekocht en wil je deze opknappen? Of woon je al langer in je woning, maar wordt het nu echt tijd voor een grondige verbouwing? Wat je situatie ook is, begin met het vervangen van je kozijnen. Het zorgt namelijk niet alleen voor een mooiere aanblik van je woning, maar heeft ook nog veel andere praktische voordelen.

Waarom is het belangrijk om oude houten kozijnen en ramen vervangen?

Oude kozijnen zijn vaak tochtig en niet goed geïsoleerd, waardoor je stookkosten door het dak kunnen gaan. Dit is zeker het geval als je in een ouder huis woont, waar isolatie vaak sowieso al een uitdaging is. Het opknappen of vervangen van kozijnen kan je energierekening aanzienlijk verlagen. Dubbelglas of zelfs driedubbelglas kan wonderen doen voor je energieverbruik en het is ook nog eens goed voor het milieu. Daarnaast verhogen nieuwe kozijnen de waarde van je woning. Win-win! 

oude kozijnen opknappen

Oud huis of oude boerderij opknappen

Oude huizen en boerderijen hebben vaak nog originele houten kozijnen. Aangezien deze kozijnen grotendeels het aanzicht van je woning bepalen, is het belangrijk om deze te vervangen zodra ze echt door ouderdom of beschadigingen beginnen te slijten. Door jouw (raam)kozijnen te vervangen, geef je jouw huis direct een frisse aanblik die iedereen zal opmerken. Ga je een oude boerderij opknappen, dan zijn er waarschijnlijk ook nog een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan de dakbedekking maar ook elektrische bedrading en schilderwerk. Je kunt in dat geval het beste eerst beginnen met de grote projecten zoals de kozijnen en vloeren vervangen en daarna verder gaan met de muren, verlichting, stroom etc.

Oud huis opknappen: de kosten voor deuren en kozijnen vervangen

Oude huizen opknappen kost geld, maar als je het slim aanpakt kun je de kosten goed beheersbaar houden. Wat de totale kosten zijn, hangt af van verschillende factoren zoals de locatie van het huis, de omvang van het project de staat van het pand en wat je kiest qua materialen en afwerkingen. De kosten voor het vervangen, liggen gemiddeld tussen de €500 en €1.000 per kozijn kwijt, afhankelijk van het materiaal en of je kiest voor HR++- of HR+++-glas. De kosten voor deurkozijnen kunnen variëren van €500 tot €2.500 afhankelijk van het model.

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw project? Vraag dan naar onze inmeetservice of neem contact op met een van onze medewerkers. We helpen je graag met het vinden van jouw ideale kozijnen, zodat jouw oude huis wordt omgetoverd in de eyecatcher van de straat!

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.