Houten onderdorpel

Bij Houten Kozijn Online maken wij producten van mahoniehout, zo ook bij een houten onderdorpel. Bij de onderdorpels voor onze schuifpuien en deurkozijnen leveren we er altijd een houten onderdorpel bij. Het is echter ook mogelijk om hier te kiezen voor een kunststof onderdorpel. Dit brengt diverse voordelen met zich mee.

Een kunststof of houten onderdorpel

Hoewel mahoniehout een zeer sterke houtsoort is, kan het natuurlijk – net als alle andere houtsoorten – wel beschadigen. Een onderdorpel is een makkelijk te beschadigen onderdeel in je schuifpui of deur. Hier lopen namelijk mensen overheen en wind en regenwater bereikt de onderdorpel snel. Er kan dan vocht in het hout trekken, wat je natuurlijk niet wilt, want dit kan houtrot veroorzaken. Dit is gelukkig goed te voorkomen! Zorg ervoor dat je je houten onderdorpel goed onderhoudt, door het schoon te maken en om de 4 à 6 jaar een nieuwe verflaag aan te brengen. Zo voorkom je schade.

Wil je niet te veel nadenken over schade aan de onderdorpel? Kies dan voor een kunststof onderdorpel. Deze is iets duurder, maar kan wel tegen meer invloeden van buitenaf.

Stel ons je vragen

Heb je nog vragen over onze kunststof of houten onderdorpels? Neem dan contact op met onze professionals door te bellen naar 0162 435278 of een e-mail te sturen naar info@houtenkozijnonline.nl.