Welk glas heb ik nodig?

Welk glas heb ik nodig?

Bij het bestellen van je kozijnen heb je de keuze uit HR++ of HR+++ glas. Elke glassoort heeft andere eigenschappen, voordelen en nadelen. Voor elke toepassing gebruiken we een ander soort glas. We helpen je graag bij het kiezen van je glassoort.

Kies je HR++ (dubbel) of HR+++ (triple) glas?

Het verschil in dubbel en triple glas bestaat uit het aantal lagen glas. Bij dubbel glas zijn er twee glaslagen, met hiertussen een luchtkamer. Triple glas bestaat uit drie glaslagen, met hiertussen twee luchtkamers.

HR++ glas is een stuk goedkoper in de aanschaf, maar HR+++ glas isoleert beter. HR+++ glas is namelijk dikker en houdt daarom meer warmte binnen. Uiteindelijk bespaar je dus veel geld op je energierekening.

  • HR++ glas kies je dus als je wil besparen op de aanschafprijs.
  • HR+++ glas kies je als je wil besparen op de energierekening.

Wat is gelaagd glas?

Bij gelaagd glas wordt er een dun laagje folie op het glas geplakt waardoor het glas niet uit elkaar springt als het breekt. Gelaagd glas kies je dus als er een gevaar is om door het glas heen te vallen.

Welk glas heb ik nodig?

Welk glas heb ik nodig

Extra informatie over de glaskeuze

Ik heb een deurkozijn, tuindeur of schuifpui. Wat voor soort glas kies ik?

Bij deurkozijnen, schuifpuien en tuindeuren kies je het best voor tweezijdig gelaagd glas. Je plaatst deze namelijk op de grond, waardoor er meer gevaar is om er doorheen te vallen.

Ik heb een raamkozijn. Wat voor soort glas kies ik?

Bij raamkozijnen hangt het glassoort af van een aantal factoren. Hieronder nemen je we mee in de juiste keuze.

  • Bij raamkozijnen die hoger dan 85 centimeter van de grond worden geplaatst, kun je ‘niet-gelaagd’ glas bestellen. De kans dat je hier doorheen valt, is namelijk minimaal. Je meet hierbij vanaf de vloer tot en met de onderzijde van het kozijn.
  • Bij raamkozijnen die lager dan 85 cm van de grond worden geplaatst, bestel je wel gelaagd glas. Nu heb je nog de keuze uit eenzijdig of tweezijdig gelaagd glas.
  • Wordt het raamkozijn op de begane grond geplaatst? Dan kun je er aan beide kanten doorheen vallen; bestel dan tweezijdig gelaagd glas. Het raam is dan aan beide zijden gelaagd.
  • Wordt het raamkozijn op de 1e of de 2e verdieping (of hoger) geplaatst? Dan kun je er vanaf buiten niet doorheen vallen; bestel dan eenzijdig gelaagd glas. Het glas wordt dan aan de binnenzijde gelaagd, en aan de buitenzijde niet.
  • Wordt het raamkozijn op de 1e of de 2e verdieping (of hoger) geplaatst bij een balkon? Dan kun je er vanaf buiten wel doorheen vallen; dan bestel je tweezijdig gelaagd glas.

Stel gerust je vragen

Wil je persoonlijk advies over HR++ of HR+++ glas? Of heb je andere vragen? Ons team staat iedere werkdag voor je klaar via onze online chat (rechtsonder in beeld), telefonisch via 0162 435278 en per e-mail via info@houtenkozijnonline.nl. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Welk glas heb ik nodig?

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.