groene voornemens

Groene voornemens om duurzaam te wonen? Hiermee lukken ze!

Wil jij in 2024 jouw woning verduurzamen? Het nieuwe jaar is het perfecte moment om daarmee te beginnen! Met energiezuinige kozijnen en triple glas verduurzaam je direct jouw woning én verlaag je jouw energierekening. In deze blog lees je hoe je jouw groene en goede voornemens voor het nieuwe jaar laat slagen.

Kies voor energiezuinige kozijnen

Je goede voornemens voor het nieuwe jaar: duurzamer wonen door te investeren in je eigen woning. Top! Maar hoe pak je dat aan? Gelukkig is energiezuinig wonen een stuk eenvoudiger dan je denkt. Door energiezuinige houten kozijnen te plaatsen, isoleer je jouw woning beter. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Je verhoogt jouw wooncomfort
  • Je energierekening verlaagt
  • Het is beter voor het milieu
  • Je woning krijgt een hoger energielabel

Plaats dubbel of triple glas voor de beste isolatie

HR++-glas en HR+++-glas (ook wel dubbel en triple glas genoemd) zijn een uitstekende manier om je woning beter te isoleren. Vervang je jouw enkel glas voor dubbel of triple glas, dan bespaar je op gas, CO2-uitstoot en geld. De isolerende eigenschappen van deze glassoorten zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft en dat je minder geluid van buiten hoort. Beide glassoorten zijn zeer isolerend. Wil je het allerbeste isolatieglas? Kies dan voor triple glas. Dit glas heeft de beste isolerende eigenschappen.

huis verduurzamen met kozijnen

Subsidie of lening om te verduurzamen

Wist je dat er subsidies voor duurzaam bouwen en wonen bestaan? Zowel verenigingen van eigenaren (vve’s) als huizenbezitters kunnen subsidies aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je subsidie aanvragen voor dubbel of triple glas. Let op: je krijgt alleen subsidie als je kiest voor twee energiebesparende maatregelen. Denk aan dubbel of triple glas in combinatie met een warmtepomp, vloerisolatie of een andere isolerende maatregel. Het is ook mogelijk om tegen een lagere rente geld te lenen voor woningisolatie.

Aanvullende maatregelen om duurzaam te wonen

Wil je extra maatregelen nemen om ‘groener’ te wonen en duurzaam te investeren? Dan kun je ook kiezen voor vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Deze maatregelen helpen je om jouw nieuwe voornemens te bereiken omdat je huis hierdoor beter wordt geïsoleerd. Je kunt ook ‘groen wonen’ door zelf duurzame energie op te wekken door middel van zonnepanelen.

Met deze goede voornemens voor 2024 wordt jouw duurzaam wonen project of verduurzaming van je woning zeker een succes! Met onze online configurator kun je eenvoudig jouw kozijnen samenstellen. Heb je vragen over duurzaam investeren in houten kozijnen? Onze klantenservice helpt je graag bij het vinden en samenstellen van jouw ideale kozijn, deur of raam. Je kunt ook ons contactformulier invullen voor een offerte op maat.

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.