Subsidie aanvragen voor kozijnen

Energie besparen. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar zeker ook voor je portemonnee. Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Goede isolatie houdt de warmte in huis, zodat je niet onnodig stookt. Dat kan bijvoorbeeld met isolatieglas, zoals HR++ of triple glas. Houten kozijnen hebben bovendien een beter isolerende werking dan aluminium of kunststof kozijnen.

 

Op veel isolerende maatregelen is het mogelijk een subsidie te krijgen. Maar waar begin je en bij wie moet je aankloppen? Bij Houten Kozijn Online zijn we het gewend om het je zo makkelijk mogelijk te maken, daarom vind je hier alles wat je moet weten voor de aanvraag die bij jouw situatie past.

De subsidiecheck

Via energiesubsidiewijzer.nl kan je precies zien of je subsidie krijgt voor je plannen. Je vult je postcode in en krijgt direct inzicht in de mogelijkheden. De subsidies op bijvoorbeeld glas komen in veel gemeentes al snel op 15%.

Via de gemeente en landelijk

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden, namelijk:

  • Via de gemeente: elke gemeente maakt eigen afspraken. Die staan ook in de energiesubsidiewijzer. Handig om te weten: bijna elke gemeente heeft een energieloket waar je gratis advies kan krijgen over energie besparen en opwekken.
  • Via de rijksoverheid: investeringssubsidie duurzame energie (IDSE): voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Met de ISDE-subsidiehulp bereken je gemakkelijk of, en hoeveel subsidie je kan krijgen.
  • Laat het werk doen door een professionele partij. De ISDE-subsidiehulp kan je helpen bij het regelen van de subsidie. Voor € 85,- nemen zij je het werk uit handen. Je betaalt bovendien alleen bij succes en altijd achteraf.

5 belangrijke dingen om te weten over subsidie

De hoogte van je subsidie

Wil je minimaal 2 isolatiemaatregelen treffen? Kijk dan of je gebruik kan maken van de investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie stimuleert woningeigenaren om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren voor bestaande koopwoningen. De subsidie kan oplopen tot wel 30% van je investering.

Je moet de eigenaar en bewoner zijn van het huis dat je verduurzaamt

  • Woont er iemand anders in je huis? Dan heb je geen recht om te verduurzamen.
  • Heb je een appartement? Voor een VvE zijn er verschillende subsidiekansen.

De subsidie geldt voor maatregelen die je laat uitvoeren

Laat het werk doen door een professionele partij. De ISDE-subsidiehulp kan je helpen bij het regelen van de subsidie. Zoals we eerder noemden, kost dit € 85,-. Je betaalt achteraf en alleen bij succes.

Je krijgt de subsidie achteraf

De subsidie wordt achteraf betaald. Je kan beginnen met je aanvraag als de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn.

Elk jaar veranderen de subsidieregelingen

Zo kan je vanaf 1 januari 2023 ook subsidie aanvragen als je 1 isolatiemaatregel neemt. De overheid geeft nu aan dat dit geldt voor een isolatiemaatregel die na 2 april 2022 is gedaan. De regeling is nog niet definitief, maar wel handig om alvast rekening mee te houden.

 

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.