Houten enkele deur

Stapeldorpels in jouw deur of zijlicht?

Je staat op het punt een deur met stapeldorpels te bestellen. Maar je wil eerst nog wat informatie over de stapeldorpels? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om de juiste beslissing te maken.

Wat is een stapeldorpel?

Tijdens het bestelproces ben je de term “stapeldorpels” tegengekomen. Maar wat is dit precies? Stapeldorpels zijn de horizontale balken onderaan de deur. De stapeldorpels hebben veel invloed op de uitstraling van jouw deur. De keuze uit stapeldorpels is daarom erg belangrijk.

Vaak worden er meer stapeldorpels gekozen wanneer de deur als achterdeur of schuurdeur/bergingsdeur wordt gebruikt.

Wat is een borstwering?

Er wordt ook vaak gesproken over de borstwering. De borstwering is het deel van de onderkant van de deur tot de onderkant van het glas. De borstwering bestaat dus uit het aantal stapeldorpels die jij kiest. Hoe groter het aantal stapeldorpels, hoe hoger de borstwering wordt.

Hoeveel stapeldorpels bevat mijn deur?

Het aantal stapeldorpels op je deur bepaal je helemaal zelf. Wel zijn er een aantal regels. Het minimale aantal dorpels is namelijk 2. Deze 2 stapeldorpels zorgen namelijk voor de stevigheid van de deur. Het is dus helaas niet mogelijk om 1 stapeldorpel te plaatsen.

Het maximale aantal stapeldorpels hangt af van de deur die je hebt gekozen. Je vinkt eenvoudig het aantal stapeldorpels aan in het stappenplan.

Hoe hoog zijn de stapeldorpels?

De eerste 2 stapeldorpels zijn samen 23 cm hoog. Elke stapeldorpel die hier bij komt is 11 cm hoog. Hieronder een handige opsomming voor als je wil weten hoe hoog jouw stapeldorpels worden.

  • 2 stapeldorpels 23 cm hoog
  • 3 stapeldorpels 34 cm hoog
  • 4 stapeldorpels 45 cm hoog
  • 5 stapeldorpels 56 cm hoog
  • 6 stapeldorpels 67 cm hoog
  • 7 stapeldorpels 78 cm hoog
  • 8 stapeldorpels 89 cm hoog
  • 9 stapeldorpels 100 cm hoog

Stapeldorpels in het zijlicht

Als je een kozijn met deur en zijlicht hebt besteld, dan wil je de stapeldorpels misschien ook wel in het zijlicht doorlaten trekken. Dit zorgt voor een mooi geheel. Kies je evenveel stapeldorpels in het zijlicht als in de deur? Dan zorgen we ervoor dat deze altijd precies even hoog zijn.

Neem contact met ons op bij vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over het inmeten van je kozijn? Neem dan gerust contact met ons op.